De Roze advocaat

Wie ben ik

Mijn naam is Desiree Maes en ik ben sinds 2005 advocaat. In mijn loopbaan heb ik ervaring opgedaan op diverse rechtsgebieden, zowel voor particulieren als MKB, maar uiteindelijk heb ik mij gespecialiseerd in het familierecht.

Familierecht en LHBT

Op enig moment kreeg ik steeds meer zaken met betrekking tot lesbisch ouderschap, adoptie door homoseksuele stellen, donorschap en transgenders. Ik heb mij verbaasd over het feit dat er wettelijk gezien nog zo’n ongelijkheid bestond. Als advocaat geloof ik niet in ongelijkheid en daarom heb ik mij in deze onderwerpen verdiept.

MKB/ Ondernemingsrecht

Verder sta ik ook enkele ondernemingen bij. Voordat ik als advocaat begon heb ik jarenlang gewerkt als jurist vastgoed, met name het gebied van het huurrecht. Tevens ben ik werkzaam geweest als curator in faillissementen. Hierdoor ben ik thuis in de problemen waar ondernemers tegenaan lopen. Zoals geschillen met leveranciers/ afnemers, incasso geschillen en discussies over de (toepasselijkheid van) algemene voorwaarden.

Daarnaast houd ik als advocaat inloopspreekuur bij de voedselbank waar ik mensen bijsta met gratis juridisch advies.

Mijn werk kenmerkt zich door mijn betrokkenheid en mijn vasthoudendheid. Door te luisteren naar de cliënt achterhaal ik wat zijn belangen zijn en wat zijn wens is. Vervolgens span ik mij in om dit doel voor cliënt te bereiken, middels een advies, een procedure of door onderhandelingen.