De Roze advocaat

Wie ben ik

Mijn naam is Erik Huizinga en ik ben in 2010 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden, waar ik naast rechten ook Japans heb gestudeerd. In 2011 ben ik als advocaat begonnen, waar ik mij in een breed aantal rechtsgebieden heb verdiept. Uiteindelijk ben ik vooral in het personen- en familierecht actief geworden.

Toen mijn collega en kantoorgenoot Desiree Maes in 2015 de roze advocaat opzette, heb ik haar praktijk met veel interesse gevolgd. Ik heb immers in mijn vrienden- en kennissenkring een redelijk hoog aantal LHBTI-ers. Daarnaast liep Desiree vaak tegen interessante vraagstukken aan, waar de wet voor LHBTI-ers geen oplossing had of geen rekening mee hield.

Vanaf 1 september 2021 heeft Desiree de praktijk verlaten. Ik heb inmiddels bij Desiree meerdere zaken meegelopen of meegekeken, en heb ik zo de ervaring opgedaan om met alle vertrouwen de mantel van de roze advocaat over te nemen. Momenteel behandel ik bijna alle lopende en nieuwe zaken van de roze advocaat.

Hoewel Desiree de praktijk heeft verlaten, zal ik regelmatig contact met haar houden, en kan ik op deze wijze nog altijd leunen op haar expertise en ervaring met roze zaken.

Erik Huizinga