IN DE MEDIA

De Media publiceert met enige regelmaat over de LHBTIQ+ gemeenschap

Als De Roze Advocaat volg ik natuurlijk met extra belangstelling wat in de media wordt gepubliceerd.
Ik deel relevante artikelen via mijn social kanalen en of verwijs graag naar andere media als Radio, TV en Streamingdiensten.   

Stichting: 'Oranjespelers, spreek je uit tegen lhbtiq+ haat zoals tegen racisme'

Het zou de spelers van het Nederlands elftal sieren als ze zich bij homo-onvriendelijke spreekkoren net zo uitspreken als bij racistische spreekkoren. Dat zegt Karin Blankenstein, voorzitter van de John Blankenstein Foundation, tegen NU.nl. Die stichting zet zich in voor de acceptatie van lhbtiq+’ers in de sport.

Tijdens het oefenduel van Oranje met Duitsland dinsdag in de Johan Cruijff ArenA werd meerdere keren massaal “Alle Duitsers zijn homo” gezongen door toeschouwers. Door de stadionspeaker werd opvallend genoeg niet opgeroepen om daarmee te stoppen. Volgens de KNVB was dat niet nodig.

Omdat er weinig tot geen openlijk homoseksuele voetballers zijn, ook niet bij Oranje, ziet Blankenstein dat een zichtbaar voorbeeld of boegbeeld momenteel ontbreekt. Dit in tegenstelling tot de campagne tegen racisme, waar bijvoorbeeld Georginio Wijnaldum zich vaak over heeft uitgesproken.

Bekijk het gehele artikel. 
Bron en redactie: NU.nl 

Logo De Roze Advocaat

wij werken op dit moment aan de nieuwe styling van de websites van www.derozeadvocaat.nl 

Wil je contact met mij? Bel of mail je vraag.