SPECIALISATIE

ECHTSCHEIDING

Wanneer een stel uit elkaar gaat, moet er van alles geregeld worden waar partijen soms geen rekening mee houden.

LESBISCH OUDERSCHAP

Wanneer twee vrouwen bijvoorbeeld samen een kind willen is het mogelijk om voor beide vrouwen het juridisch ouderschap te regelen.

DONORSCHAP

Dit is van belang bij het lesbisch ouderschap maar ook van belang voor degene die bereid is donor te worden. Voor de twee vrouwen is het ...

VERZEKERINGSKWESTIES

In Nederland is voor transgenders geregeld dat de benodigde operaties en soms aanvullende operaties onder de basisdekking van de zorgverzekering vallen. Dat klinkt alsof alles goed is geregeld, maar in de praktijk valt dat nogal tegen.

ADOPTIE

Indien twee mannen een kind willen bestaat de mogelijkheid tot adoptie. Hier zijn verschillende vormen mogelijk....

TRANSGENDER

Indien iemand geboren is in het verkeerde lichaam heeft dit grote gevolgen. In 2014 is de Transgenderwet in werking getreden ....

DISCRIMINATIE

Dit kan zowel discriminatie in het arbeidsproces zijn als discriminatie op straat. Dat laatste kan zelfs gepaard gaan met geweld.

Gelijkheid voor iedereen!

Liever persoonlijk dan een mail?

Als Roze Advocaat begrijp ik dat het ‘even snel’ op papier zetten van een vraagstuk best moeilijk kan zijn. Wil je het liever persoonlijk bespreken? Stuur mij dan een kort berichtje met je mobiele nummer en ik neem telefonisch contact met je op.

Erik Huizinga 

Mobiele telefoon
Logo De Roze Advocaat

wij werken op dit moment aan de nieuwe styling van de websites van www.derozeadvocaat.nl 

Wil je contact met mij? Bel of mail je vraag.