De Roze advocaat

Kinderboek “Helden van de regenboog”

r is onlangs een goed boek voor kinderen verschenen, waarin de diversiteit van gezinnen op een speelse manier wordt belicht. Ik kan het beter door de auteur Arjan van der Sluis zelf laten vertellen, zie hieronder. Echt de moeite waard en een mooie manier om kinderen te laten zien dat er verschillende gezinnen zijn, maar eigenlijk ook weer iedereen gelijk is.

Arjan van der Sluis:

“Ik ben Helden van de Regenboog gaan schrijven omdat er bijna geen leuke kinderboeken zijn waar onderwerpen als diversiteit, scheiding, adoptie en moderne gezinnen een rol spelen. Onderwerpen die vandaag de dag vaak voorkomen bij jonge kinderen.

Mijn dochter groeit op in een modern gezin en hier krijgt ze best veel vragen over van anderen.
Waarom heb je alleen een papa die voor je zorgt? (ze heeft ook nog een Bonus Papa) en Waar is je moeder? (mijn dochter is geboren uit draagmoederschap en haar moeder speelt geen rol in haar opvoeding).

Net als mijn dochter zijn er meer kinderen die misschien niet een vader en moeder hebben die voor hen zorgt, maar juist twee vaders of twee moeders, adoptie-ouders of misschien zijn de ouders gescheiden en wonen ze op twee adressen. Ook heb ik naast het boek een website gelanceerd: www.heldenvanderegenboog.nl
Hier kunnen kinderen op een informatieve manier meer te weten komen over moderne gezinnen en zijn links te vinden over onderwerpen als pesten, scheiding, moderne gezinnen, enz. Ook is het boek hier te bestellen.

Ik hoop dat ik met mijn boek een mooie boodschap kan en mag overbrengen dat iedereen, waar je ook vandaan komt of hoe je er ook uit ziet, gelijk is!

 

Groet Arjan

https://www.facebook.com/Helden-van-de-Regenboog-110986710398111/

 

 

Een bijzonder kinderboek waarin het draait om diversiteit en gelijkheid…
“Helden van de Regenboog is een spannend avontuur waarin vijf basisschool kinderen door het lot bij elkaar komen. Ondanks dat Lilli, Morris, Bloem, Noah en Rayan totaal verschillend zijn komen ze er achter dat ze stiekem best veel met elkaar gemeen hebben.
De kinderen groeien allen op binnen moderne gezinnen. Lilli heeft twee vaders die voor haar zorgen. De ouders van Morris zijn gescheiden. De ouders van Bloem hebben haar geadopteerd. Noah heeft twee moeders en de ouders van Rayan zijn met hem gevlucht vanuit hun geboorteland.
Al snel komen de kinderen erachter dat er iets niet helemaal klopt op hun school. Iedereen gedraagt zich zo anders.
Wie is toch die mysterieuze conciërge Sam?
Heeft de komst van de Kids Talenten Show misschien iets te maken met de vreemde sfeer op school?
Maar nog belangrijker zullen de vrienden erin slagen, met hun gekregen superkrachten, om het pesten op school te stoppen en de negativiteit te verslaan?”